Финландия спешно търси около 30 финансови специалисти, които са добре

...
Финландия спешно търси около 30 финансови специалисти, които са добре
Коментари Харесай

Най-щастливата страна за живот иска да наеме най-големите таланти във финансите

Финландия незабавно търси към 30 финансови експерти, които са добре осведомени с банковите регулации, с цел да оказват помощ на страната да се приготви за идването на световна редовно значима банка през тази година.

Финландският орган за финансов контрол е наясно, че не може да се конкурира с най-големите във връзка с заплащането. Но защото се намира в най-щастливата страна на планетата, регулаторът, основан в столицата Хелзинки, се надява евентуалните претенденти да намерят други аргументи да се замислят за предлаганите работни места.

 Защо Финландия е най-хубавата страна за живот в света?
Защо Финландия е най-хубавата страна за живот в света?

Няколко аргументи за това

Председателят на финансовия регулатор Анели Туоминен е наясно, че привличането на 30 финансови специалисти в Хелзинки ще е предизвикателство.

" Ние не купуваме чиновници с пари. Имаме положителни заплати в подтекста на финландския обществен бранш, само че явно не можем да си позволим равнището на възнаграждение в частния бранш ", изяснява Туоминен.

 Шведската Nordea Bank уволнява 6 хиляди сътрудници
Една от най-големите скандинавски банки редуцира 6 000 души

Банката мести седалището си във Финландия

Залозите са високи. Nordea Bank AB, най-големият финансов конгломерат в Скандинавия, неотдавна получиодобрението на акционерите да реалокира централата си във финландската столица.

Банката, която подлага на критика остарелия си дом Швеция за основаването на неприятелска регулаторна среда, счита, че ще бъде по-добре в границите на европейския банков съюз.

 Някога
Някога " болният човек " на Европа, а през днешния ден - една от най-хубавите стопански системи на Стария континент

За година растежът доближи рекордно равнище

Тъй като Nordea е със седалище в Швеция, финландският финансов регулатор ще насочи своите напъните за набиране на личен състав към съседката си. Но търсенето ще включва и други скандинавски страни, дружно с Германия и Централна Европа, показва Туоминен.

Финландските управляващи се надяват да се снабдят с нужните фрагменти до началото на есента. Преместването на Nordea е планувано за октомври. Финландският финансов регулатор сега има към 200 чиновници, измежду които към 40 специалисти по финансовата непоклатимост.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР