Финландия се присъедини към държавите, които очакват от туристите уважение

...
Финландия се присъедини към държавите, които очакват от туристите уважение
Коментари Харесай

Финландия очаква от чуждите туристи да положат клетва за вярност

Финландия се причисли към страните, които чакат от туристите почитание към своята природа, просвета и метод на живот.

Финландският туристически ръб сформира клетвен лист за честност към нейните екологични полезности, който туристите да подпишат алегорично преди да я посетят. Бъдете повече финландец, приканва нова акция в поддръжка на устойчивия туризъм в страната.

" Заклевам се, че до момента в който пътувам, ще се старая повече да наподобявам на финландец и да бъда вътрешно спокоен. Природата ме разтоварва и ме свързва с вечността, заклевам се, че ще се отнасям с почитание към нея ", гласи текстът. Тези, които подпишат документа, дават обет да не оставят пластмаса и други боклуци в езерата и горите, че ще утоляват жаждата си с чудесната вода от чешмата.

Текстът продължава с уговорката да се възползваме рационално от свободата в страната да се пътува без загради. " Горските плодове и гъбите са за ястие, само че ще ги бера единствено следвайки съществуващите пътеки. Дивата природа съществува доста преди хората и няма да бивакувам където ми падне ", се споделя в документа.

" Дължа почитание на локалните хора и няма да им отегчавам с фотоапарата си, нито ще подвигам звук. Знам, че финландците са леко необщителни хора, само че ще се постарая с тази клетва да заслужа доверието им ", гласи текстът.

Клетвеният лист може да бъде подписан посредством уеб страницата на Финландския туристически ръб.



Британският " Телеграф " напомня, че Исландия първа през 2017 година поде такава самодейност като инсталира на летище Кефлавик " клетвен бутон ", с който туристите да изричат единодушие, че няма да оставят в локалната природа диря от престоя си. Подобни начинания има на островната група Палау в западната част на Тихия океан, на Хаваите, в Нова Зеландия и окръг Сонома, Калифорния.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР