Финландия съобщи, че от 13 юли отваря границите си туристи

...
Финландия съобщи, че от 13 юли отваря границите си туристи
Коментари Харесай

Поредна европейска страна затваря границите си за българи

Финландия заяви, че от 13 юли отваря границите си туристи от 17 европейски страни с ниско ниво на заразяване с нови ковид, съобщи Франс прес.

От идващия понеделник отпадат наложените по границите ограничения за страни, в които нивото на заразяване в последните 14 дни е под осем души на 100 000 поданици, съобщи в официално съобщение държавното управление.

Освен това от 13 юли се позволяват служебните командировки и други пътувания по основателни аргументи сред Финландия и Алжир, Австралия, Япония, Нова Зеландия, Тунис и Китай.

На 15 юни Финландия към този момент отвори границите си за балтийските страни и множеството северни страни (Дания, Норвегия, Исландия) като се изключи Швеция, където нивото на заразяване продължава да е над междинното за региона.

Седмица по-късно управляващите оповестиха, че от юли подвигат рестриктивните мерки за туристите от още 12 европейски страни, считани за " сигурни " - лист, който през вчерашния ден бе преразгледан и към този момент не включва Хърватия, написа Българска телеграфна агенция.

В огласения в сряда лист влизат Нидерландия, Белгия, Италия, Австрия, Гърция, Малта, Германия, Словакия, Словения, Унгария, Лихтенщайн, Швейцария, Кипър, Ирландия, Андора, Сан Марино и Ватикана. Вижда се, че България не е включена в този лист.

След две седмици финландските управляващи ще създадат нова оценка на обстановката, с цел да преценяват дали да прибавят още страни или да извадят някои от листата.

В момента жители на страни от Шенгенското пространство и Англия могат да пътуват до Финландия по работа, по фамилни и всевъзможни други аргументи, които могат да се преглеждат като основателни.

Финландските управляващи оповестиха също, че от 13 юли отпадат множеството рестрикции, наложени на питейните заведения и заведенията за хранене, които работеха с стеснен потенциал и променено работно време.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР