Финландия промени условията за влизане в страната за български граждани,

...
Финландия промени условията за влизане в страната за български граждани,
Коментари Харесай

Финландия въвежда препоръчителна 14-дневна карантина за българите

Финландия промени изискванията за влизане в страната за български жители, оповестяват от Въшно министерство. От 19 септември те ще бъдат допускани в страната единствено в особено изброените случаи:
влизане във Финландия на жители на страни от Европейски Съюз и Шенген, пребиваващи във Финландия и членовете на техните семейства;транзит през Финландия;пътуване, обвързвано с работа, командировка или обучение; посещаване на близки родственици или сътрудник на фамилни начала;дипломати, чиновници на интернационалните организации, военнослужещи и филантропични служащи при осъществяване на техните отговорности, държавни представители;лица, които се нуждаят от интернационална протекция или пътуват по други филантропични аргументи, друга нужна и обоснована причина (напр. представители на задгранични медии, споразумяване на благосъстоятелност в страната).
По време на граничните инспекции чиновниците ще изискват по преценка показване на нужни документи. Допуснатите във Финландия български жители ще бъдат поставяни под целесъобразна 14-дневна карантина.

При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството на Република България в Хелзинки, в работно време на: (+358 9) 458 4055, (+358 9) 458 4035, а в извънработно време на: (+358) 44 055 0547.

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл:.

Министерство на външните работи предлага на българските жители, при пътувания в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… ” на следния адрес: (). 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР