Финландия отваря от днес границите си пътници от 17 европейски

...
Финландия отваря от днес границите си пътници от 17 европейски
Коментари Харесай

Финландия остава затворена за пътници от България

Финландия отваря от през днешния ден границите си пасажери от 17 европейски страни с ниско ниво на заразяване с новия ковид, измежду които не е България. Критерият е нивото на заразяване през последните 14 дни е под осем души на 100 000 поданици, гласи официално съобщение държавното управление. Мярката е годна до 11 август, след което ще бъде направена нова оценка на ситуацията.

България е сложена в една рискова група дружно с Швеция, Испания, Португалия, Полша, Франция, Чехия, Англия.

В петък финландският кабинет разгласи, че до 11 август ще разшири част от ограничаващите ограничения за редица страни, в това число за съседката Русия. На летищата за жителите на страни, за чийто жители Финландия към момента не е отворила граници, ще имат опция за директно прекосяване. Освен това членовете на фамилиите на финландски жители ще могат да дойдат във Финландия, без значение от националността.

Във Финландия за последното денонощие има 3 нови случая на инфектирани с ковид. Общият им брой от началото на пандемията в страната са 7 294, умряли са 329 души. Забавянето на пандемията в страната продължава; през миналата седмица нарастването на новите случаи беше по-малко от 10 на денонощие
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР