Финландия отстъпи изненадващо на Швейцария с 2:3 и отпадна от

...
Финландия отстъпи изненадващо на Швейцария с 2:3 и отпадна от
Коментари Харесай

Финландия отпадна изненадващо на световното по хокей на лед

Финландия отстъпи изненадващо на Швейцария с 2:3 и отпадна от международното състезание по хокей на лед за мъже, което се организира в Дания. Защитаващият купата си тим на Швеция пък се наложи с 3:2 против Латвия и ще играе на полуфиналите на шампионата.

Финландците вкараха посредством Маркус Нутивара след 7:01 минути игра, само че Енцо Корви, Жоел Вермен и Грегори Хофман се разписаха за швейцарците в границите на четири минути във втората част и по този метод дадоха два гола преднина на своя тим. Мико Рантанен върна едното попадение в деветата минута на последната третина, само че Финландия не съумя да вкара с финалния взлом към швейцарската врата.

Шведите и латвийците си размениха по един гол в първата третина посредством Филип Форсберг и Теодорс Блугерс, а международните първенци взеха решение изхода от дуела с шайби на Виктор Арвидсон и Оливер Екман-Ларсон при започване на заключителната третина. Рудолфс Балчерс върна един гол в средата на частта, само че по този метод единствено оформи крайния резултат.

Швеция ще играе против Съединени американски щати в съботните полуфинали, до момента в който Канада ще се изправи против Швейцария.
Резултати: Швеция - Латвия 3:2
Финландия - Швейцария 2:3
Съединени американски щати - Чехия 3:2
Русия - Канада 4:5 след продължение
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР