Финландия, Белгия, Дания, Холандия, Норвегия, Швеция ще се присъединят към

...
Финландия, Белгия, Дания, Холандия, Норвегия, Швеция ще се присъединят към
Коментари Харесай

Финландия, Белгия, Дания, Холандия, Норвегия и Швеция ще търгуват с Иран

Финландия, Белгия, Дания, Холандия, Норвегия, Швеция ще се причислят към механизма INSTEX за търговия с Иран, се споделя в известие на финландското външно министерство.

" В светлината на непрекъснатата европейска поддръжка на съглашението и непрекъснатите старания за използване на икономическата част от него и за улеснение на законната търговия сред Европа и Иран, в този момент сме в развой да станем акционери в Инструмента за поддръжка на търговията ( INSTEX), в развой на привършване на националните процедури ", гласи взаимното изказване.

INSTEX е механизъм със специфична цел, основан от Германия, Франция и Англия през февруари, с цел да помогне на фирмите от Европейски Съюз да вършат бизнес с Иран, заобикаляйки американските наказания против страната.

След съвещание на Съвместната комисия на JCPOA през юни, механизмът стартира да действа и да е наличен за всички държави-членки на Европейски Съюз. Търговският инструмент в началния си стадий обгръща единствено доставките на медикаменти, здравно съоръжение и селскостопански артикули, само че Техеран се стреми да изнася и петрол. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР