Финландецът Яри Лиуку, който е сред най-опитните и високопоставени служители

...
Финландецът Яри Лиуку, който е сред най-опитните и високопоставени служители
Коментари Харесай

Директор в Европол: Впечатляващо е краткото време, за което се разви разследването на убийството на Виктория

Финландецът Яри Лиуку, който е измежду най-опитните и високопоставени чиновници в Европол в битката с тежката престъпност, даде доста висока оценка на работата на българската полиция при разкриването на жестокото ликвидиране на Виктория Маринова.

Ръководителят на Европейския център за битка с тежката проведена престъпност Лиукуе е поддържал ежедневна връзка с ръководителя на българското бюро за връзка с Европол и регистрира както неговия висок професионализъм, по този начин и този на сътрудниците му в София. Именно Яри Лиуку е управлявал координацията на дейностите на Европол.

"Бяхме в течение на този проблем от самото му начало, тъй като България има свое бюро за връзка с Европол. Бяхме в подготвеност да предложим нашата помощ и обсъждахме случая, само че нашата помощ не се наложи. Видя се, че българската страна се движи уверено напред в следствието и свършиха превъзходна работа в разплитането на случая. Впечатляващо е късото време, за което се разви следствието и доста бързо бе локализиран обвиненият и то в непозната страна. Аз самият бях проверяващ служител на реда като млад и от персонален опит настоявам, че свършихте доста добра работа ", разяснява пред камерата на Канал 3 Яри Лиуку.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР