Фините прахови частици от транспорта причиняват смъртта на 18 000

...
Фините прахови частици от транспорта причиняват смъртта на 18 000
Коментари Харесай

СЗО: Годишно фините прахови частици от транспорта отнемат живота на 18 000 българи



Фините прахови частици от превоза предизвикват гибелта на 18 000 българи годишно. Това сочат данните на Световната здравна организация. Темата ще бъде разисквана в Министерство на здравеопазването.

Българска асоциация за протекция на пациените оферират основаване на новаторска маска за филтриране на въздуха от фини прахови частици за ежедневно, при потребност, носенес биоразградим филтър, който е за многократна приложимост, особено за деца и възрастни хора.

На полемиката ще се разиска и основаване на мобилно приложение, посредством което да се осведомяваме къде и какъв брой е замърсен въздуха, както и дали има потребност да носим маската, а също и какъв брой време да я носим, преди да се смени филтъра. Според Евростат  България е на трето място в Европейски Съюз по растеж на въглероден диоксид за 2017г. спрямо 2016г.

Министерство на околната среда и водите ще показа Българския проект, изпратен в Брюксел, с ограничения за повишение на качеството на атмосферния въздух, в който се планува стягане на контрола върху изгорелите газове на равнище годишни механически прегледи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР