Финансовото състояние на основателя на Amazon Джеф Безос прехвърли рекордните

...
Финансовото състояние на основателя на Amazon Джеф Безос прехвърли рекордните
Коментари Харесай

Най-богатият човек на планетата стана още по-богат

Финансовото положение на създателя на Amazon Джеф Безос трансферира рекордните 150 милиарда американски $. Информацията е на организация Bloomberg, която го дефинира като най-богатият човек в актуалната история на цивилизацията.
От началото на 2018 година до сегашен ден Джеф Безос е станал един и половина пъти по-богат, с помощта на стремителния растеж на акциите на Amazon . Пазарната капитализация на тази компания към 16 юли доближи $887 милиарда.

Генералният шеф на Amazon още през месец януари тази година бе счетен за най-богатият човек в историята, когато неговият капитал надвиши $105 милиарда. Но тогава не всички бяха съгласни с това. Според Forbes, финансовото положение на създателя на Microsoft Бил Гейтс преди спукването на дотком балона бе $150 милиарда. Всъщност, това бяха $100 милиарда, които към сегашен ден са еквивалентни на към $149 милиарда. А Безос нямаше толкоз. Но в този момент към този момент никой не може да отхвърли, че Безос е най-богатият в човешката история.

Джеф Безос основа Amazon през 1994 година. Към 2016 година приходът на компанията доближи към $136 милиарда. Да не забравяме, че с изключение на акции в Amazon, Безос има вестника The Washington Post. Както и компанията Blue Origin, интензивно занимаваща се с създаването на галактически транспортен съд от нов вид.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР