Финансовото състояние на БДЖ е стабилно. В момента акцентът е

...
Финансовото състояние на БДЖ е стабилно. В момента акцентът е
Коментари Харесай

Новият шеф на БДЖ: Ще акцентираме върху по-качествена услуга

Финансовото положение на БДЖ е устойчиво. В момента акцентът е да се дава по-качествена услуга за пасажерите. Това съобщи на конференция новият изпълнителен шеф Никола Василев.

„ Приходите на железницата са 350 млн. лв. годишно, 175 млн. лв. идват от страната като дотация. Оперативните отговорности са в размер на 100 млн. лв.. Основен заемодател е НКЖИ, към който задълженията са 30 млн. лева”, разясни Василев.
Бившият началник на БДЖ: Никога не съм пращал отчет в ДАНС Имаше спор до каква степен е реалистично с наличния запас да бъде изпълнен амбициозният график в „ Пътнически транспорти ”, сподели Владимир Владимиров
Сред предпочитаните цели от управлението са си сложили възстановяване на вътрешната организация сред обособените звена в железницата. Ръководството регистрира, че повода за неналичието на разговор в ръководството е поради личностни пререкания на предходното управление, оповестява БГНЕС.

Дългосрочните цели са с небосвод до 2024 година За нови влакове ще се мисли след пет години. В момента се мисли за наемане на 20 локомотива, 50 вагони и мотриси.
Цялото управление на БДЖ е подало оставка Ден по-рано транспортният министър разпореди цялостен одит на холдинга поради тежкото му финансово положение
Към момента не се мисли за закриване на нерентабилни линии, както и да се пускат рейсове вместо влакове в някои региони на страната. Няма да има и съкращения на чиновници. На уеб страницата на БДЖ пък към този момент може да се вижда с какво забавяне се движат влаковете.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР