Финансовото сърце на английската столица "бетонира" доминиращата си роля в

...
Финансовото сърце на английската столица "бетонира" доминиращата си роля в
Коментари Харесай

Лондонското Сити доминира търговията на юани

Финансовото сърце на британската столица "бетонира " преобладаващата си роля в търговията на китайски пари. Делът на Англия от валутните транзакции с юани отвън Китай е достигнал 37% през януари, демонстрират формалните данни от взаимния разбор на общинската администрация на лондонското Сити и на представителството на китайската национална банка за Европа.

През последното тримесечие на 2018-а междинният дневен валутен оборот на китайската валута в Лондон е достигнал 76.6 милиарда брит. паунда - съвсем с 50% повече от същия интервал на 2017-а. Трансграничните транзакции сред двете страни пък са се нараснали със 110% през предходната година спрямо 2017-а.

Силната търговия с китайски юани е компенсация за почналите преди няколко години старания за "интернационализирането " на валутата. През 2018-а валутният оборот на китайските пари в Лондон е изпреварил за първи път размера на покупко-продажбите на паунда към еврото.

Силните цифри дадоха съображение на общинското управление на финансовото сърце на Лондон да заключи, че "въпреки невижданата неустановеност на британското стопанство, фундаменталните индикатори на Лондон остават мощни, изключително в региона на валутната търговия ".

Представителят на Народната банка на Китай за Европа - Джин Мей, пък заключи, че през последните няколко години разнообразни поделения на китайските контролни органи са внесли ремонти на политиките и регулациите, в това число на капиталовите канали, налозите, счетоводните правила, валутната търговия и ръководството на риска, с цел да улеснят достъпа на задграничните вложители и емитенти.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР