Финансовото министерство ще отвори открита телефонна линия за въпроси от

...
Финансовото министерство ще отвори открита телефонна линия за въпроси от
Коментари Харесай

Финансовото министерство отваря телефон за въпроси от бизнеса

Финансовото министерство ще отвори открита телефонна линия за въпроси от страна на бизнеса за неизплатени разноски от страна на страната и общините като длъжник или възложител. Това даде обещание на брифинг финансовият министър Владислав Горанов. Той посочи, че не чака доста такива проблеми, защото страната е правилен длъжник, само че увери, че всеки проблем ще бъде обсъждан деликатно.

Двамата министри – Горанов и Караниколов оповестиха още, че не престават диалозите с бизнеса за удължение на разнообразни периоди, включително и за предплатени вноски по налог облага.

По мотив мярката страната да поеме 65% от заплатите на застрашени от уволняване служащи от най-силно засегнатите сектори, Горанов посочи, че тя се анонсира в началото за три месеца, само че може да бъде удължавана. Тя ще даде опция на тези работодатели, които краткотрайни усложнения и действителни вероятност за възобновяване с цел да можем да минем по-плавно гарантирайки на най-уязвимата част от бизнеса устойчиви приходи “, изясни министърът.

Изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов заяви, че всеки съответен бизнес показва своите оферти и акцентира, че изключително внимание по време на диалозите с държавното управление е отделено на тези браншове, които се чака да бъдат да бъдат наранени най-силно от рецесията. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР