Финансовото министерство събра огромен пакет от мерки, който в момента

...
Финансовото министерство събра огромен пакет от мерки, който в момента
Коментари Харесай

Венеция Ангова, ПП: Отстъпки за бензин за всеки човек и инфлационни добавки от 60 лева се обсъждат в коалицията

Финансовото министерство събра голям пакет от ограничения, който сега се разисква в обединението, тъй че да се вземат най-хубавите решения за поддръжка на жителите и бизнеса. 

Това разяснява пред Нова тв Венеция Ангова, народен представител от Политическа партия. 

Пакетът е на стойност над 1,5 милиарда лева В него има богат набор от ограничения, като да вземем за пример се разисква отпадане на акциза от природния газ, който се употребява като моторно гориво. Т.е. мярката ще засегне всички, които карат колите си с АГУ. Това нормално са фамилии с по-малки приходи, уточни тя. 

Предвижда се понижаване на ставката на 9% Данък добавена стойност за природен газ, което ще подкрепи крайния консуматор. Друга мярка е отплата за останалите притежатели на коли. Те ще получават отстъпка от цената на горивото до избран предел. Всеки човек, който зарежда, ще има право на тази отстъпка, като обаче тази мярка към момента е дискусионна, посочи тя. 

 И добави, че лимитът се постанова, с цел да няма спекулации. 

Предвиждаме и инффлационна добавка за уязвимите групи. Както беше с коронавирус добавката. За момента мярката е ориентирана към пенсионерите, само че се разисква същата добавка да бъде предоставена и на фамилиите с деца, само че това следва, уточни тя. 

Тази добавка би била в размер на 60 лв., в случай че се одобри, добави тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР