Финансовото министерство на САЩ е поискало от съда в окръг

...
Финансовото министерство на САЩ е поискало от съда в окръг
Коментари Харесай

Жалбата на Пеевски срещу санкциите по „Магнитски“ е отхвърлена от Финансовото министерство на САЩ

Финансовото министерство на Съединени американски щати е поискало от съда в окръг Колумбия да отхвърли жалбата на Делян Пеевски против глобите по световния закон " Магнитски ", наложени му преди две години,съобщи.Допълнителна информация за основанията за включването на Делян Пеевски в санкционния списъке била предоставена отслужбата за надзор на задграничните активи (OFAC).

Едно от доказателствата е обвързвано с информация, че през 2018 година Делян Пеевски е уредил назначението на разположение, лоялно иконтролирано от него, на висок пост в държавното ръководство. В документа липсва името на въпросното лице. В същия документ се препотвърждават към този момент отправените обвинявания исе отбелязва и отхвърли наСпециализираната прокуратура да проверява Пеевски след попадането му в листата.

Делян Пеевски също твърди, че не е имал финансови и бизнес взаимоотношения сзам.-шефа на Бюрото за надзор на СРС Илко Желязков. В писмото обаче се твърди, че назначението през 2018 година е минало точно " под контрола на Желязков, с цел да се подсигурява, че Пеевски има преданост и надзор ".

" Българският профилиран прокурор не е имал достъп до доказателствените средства, въз основата на които OFAC е присъединила вашия клиент в листата " се написа в отговор на отбраната на Пеевски, която се базира на отхвърли на българската Специализирана прокуратура даобразува следствие по глобите " Магнитски ".

От Службата за надзор на задграничните активинапомнят още, че глобите имат политически темперамент и нямат общо с българския углавен развой, т.е. решенията на Специализираната прокуратура да не проверява Пеевски са неотносими.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР