Финансовият сектор често е възприеман по-скоро като консервативен. Подобна оценка

...
Финансовият сектор често е възприеман по-скоро като консервативен. Подобна оценка
Коментари Харесай

От идея до сбъдната мечта

Финансовият бранш постоянно е възприеман по-скоро като закостенял. Подобна оценка в множеството случаи е покрай истината, само че е реалност, че в сферата не липсват и нововъведения. Традиционно България изостава от световните нововъведения във финансирането с няколко години, само че съществуват и компании визионери, които изпреварват пазара, като дават достъп до нови работещи решения за потребителите.

Бързият напредък на електронните пари като международна наклонност естествено открои водач в тази сфера и на българския пазар. Варненското сдружение iCard все по-уверено заема тази позиция поради дългогодишния си опит в бранша на високотехнологичните финансови артикули. Сред главните цели на компанията са да подкрепя както бизнеса, по този начин и частни клиенти по целия свят, да ръководят парични потоци, да правят и одобряват заплащания по елементарен, доходоносен и сигурен метод.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики

Здравословен напредък

За повече от 10 години на пазара учредената през 2007 година с екип от 8 души iCard извървява пътя от млада компания до водач в света на цифровите финансови услуги с интервенции в 30 страни и с 250 чиновници. А упованията са растежът да продължи, защото и екипът, и клиентите на сдружението непрестанно се усилват.

През ноември броят на хората, употребяващи платежното решение iCard в Европа, доближи близо 500 хиляди. Същевременно цифровият портфейл на компанията, който дебютира на пазара при започване на 2018 година, е спечелил доверието на над 300 хиляди консуматори на водещи пазари като Италия, Франция и Англия.
Уникалните преимущества, които отличават услугата на iCard от другите сходни на пазара, са безплатната апаратура и регистрация, неналичието на каквито и да са месечни такси, наличната функционалност за осъществяване на мобилни заплащания, както и опцията за осъществяване на мигновени преводи на пари сред потребителите й.

Само за 2018 година през системата на iCard са обработени

47 млн. преводи на обща стойност над 1.7 милиарда евро,

а българското сдружение решително върви към по-зрял стадий от развиването си – компанията осъществя взаимен план с Visa и Apple и към този момент дава услугата Apple Pay на клиентите в България. В началото на януари 2020 услугата ще бъде налична и за клиентите на iCard в цяла Европа. С партньорството се цели в границите на идната година платежните решения на iCard да доближат до 1 млн. души. В допълнение компанията предлага услугите си и на над 55 хиляди бизнес клиенти на целия континент, а платформата й поддържа над 550 хиляди сметки за електронни пари в разнообразни валути.

Да спечелиш клиента

Това, което прави цифровият портфейл на iCard неповторим, е фактът, че компанията е единствената в страната, която предлага на клиентите си зареждане на сметки в брой посредством верига от лични банкомати, ситуирани в моловете в огромните градове в страната, както и на каса в партньорските мрежи на OMV и FastPay. Само българското платежно решение предлага и опцията за заплащане с NFC аксесоари, както и основаването на виртуални GiftCard - карти с персонализиран дизайн и мигновеното им изпращане непосредствено в мобилния портфейл на получателя.

В същото време компанията е единствената, която предлага на клиентите си дебитната карта iCard Visa Infinite. Услугата обезпечава достъп до най-хубавите хотели, заведения за хранене и над 1000 летищни салона в целия свят, изтегляне без такса от банкомати в Европейския съюз, по-високи предели за заплащане и консиерж (персонален асистент), който е разполагаем на клиентите 24 часа в денонощието.

Персоналното обслужване на другите банкови карти на сдружението се предлага на разнородни равнища, като iCard Visa Infinite дава най-високия вероятен клас във връзка с времето – 24 часа в денонощието, 365 дни в годината, без значение от местоположението. Консиержът може да обезпечи на клиентите на iCard Visa Infinite необятен набор от услуги – водопроводчик или шивач, билети за към този момент разпродаден концерт или футболен мач, резервации за хотели и заведения за хранене, настаняване в стая от по-висока категория, както и да окаже професионална помощ при възникването на доста други проблеми. Услугата е налична за всички български клиенти на цифровия портфейл iCard и е без аналог на пазара в страната.

Екипът в центъра на триумфа

Точното време и с точните хора. Това е към този момент клишираната, само че вярна рецепта за триумф на започващ бизнес. Ключовите съставки във формулата за достиженията на iCard са няколко, само че в основата е на първо място фирменият екип.

Наличието на корпоративна просвета и отдадеността на чиновниците към полезностите на компанията са от изгода както за самото сдружение, по този начин и за работещите в него. Успешните корпорации залагат точно на тези съставки. iCard предлага доста и разнообразни благоприятни условия за кариерно развиване, както в офиса си в София, по този начин и в този във Варна, и възнамерява да разшири екипа си от гении.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР