Финансовият министър Владислав Горанов заяви на отговор на журналистически въпрос,

...
Финансовият министър Владислав Горанов заяви на отговор на журналистически въпрос,
Коментари Харесай

Горанов: Да се ограничим с ваканцията за учениците, за банкова да не мислим

Финансовият министър Владислав Горанов съобщи на отговор на журналистически въпрос, че не трябва да се мисли за банкова или данъчна почивка. " Засега да се ограничим единствено с ваканцията за учениците ", сподели Горанов.

По думите му границата сред недобсосъвестните кредитополучатели и съэвестните кредитори е доста тънка.

Възможно е да изпаднем в обстановка от големи неприятни отговорности, сподели още финансовият министър. Той счита, че комерсиалните банки са задоволително гъвкави и могат да вземат сами решения във връзка с отпуснатите заеми.

С Българската банка за развиване ще предложим ограничения за обезпечаване на ликвидна поддръжка за бизнесите, които страдат от ликвидна рецесия поради ограниченията на държавното управление. Като там сме подготвени с запас от страната да подкрепим и в допълнение да капитализираме Българската банка за развиване.

Той предложи като краткосрочна мярка тези, които са наранени от лимитираното ползване и нарушаването на веригата за доставки, и имат желание да редуцират чиновници, да не го вършат, в случай че преценяват на първия стадий, а да аплайват пред Агенцията по заетостта - за тези чиновници, за които те са имали желание да съкратят работни места. Вместо да ги освобождават, страната през осигурителната система да поеме, по този начин както планува законът във връзка с освободените чиновници, за първия месец - вместо безработица от фонда на Държавното публично обезпечаване да се дават под формата на помощ за тези бизнеси 60% от възнаграждението.

Удължаване на периода за годишното счетоводно привършване, както и за отстъпката при заплащане на локални налози и такси, са част от ограниченията, които държавното управление разисква за намаляване на натиска върху бизнеса и интензивността на работа в изискванията на изключително състояние.

Мерките ще бъдат финализирани на следващия ден, а министърът на финансите Владислав Горанов заяви през днешния ден някои от тях, в това число обезпечаване на ликвидна поддръжка на наранени компании и тласък да не се редуцират служащи.

„ Ще предложим удължение на периода за годишното счетоводно привършване и представянето на годишните финансови доклади и декларациите по закона за корпоративното подоходно облагане до 30 юни “, сподели той.

„ Ще предложим и удължение на периода за заплащане на локалните налози и такси с отстъпка, който изтича в края на месеца “, сподели Горанов и изясни, че в този момент доста хора желаят да се възползват от отстъпката, а би трябвало да се заобикаля скупчването на хора.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР