Финансовият министър Владислав Горанов стана поредният представител на властта, който

...
Финансовият министър Владислав Горанов стана поредният представител на властта, който
Коментари Харесай

Министър Горанов заплашва БСТВ, говори на „ти“ с журналисти

Финансовият министър Владислав Горанов стана следващият представител на властта, който потъпка ролята на медиите да бъдат коректив и репортерите на място да задават съответни въпроси, а не както властта горещо желае - да бъдат държачи на микрофони.

За какво става дума? Министър Горанов даде къс брифинг в коридорите на Народното събрание, в който аргументира пред медиите предлагането на ръководещото болшинство първият ден от болничния да е за сметка на служащия. В самия завършек на брифинга, когато започнаха да идват някои неуместни въпроси, финансовият ни министър стартира да прави някакви странни съпоставения сред пенсиите и проблема с болничните, на което съответен кореспондент на място възрази с репликата, че в този момент диалогът е за болничните, а не за пенсиите. А ответният отговор на Владислав Горанов, който съдържаше в себе си изключителна пренебрежителност и възприятие за безусловно предимство, бе: ``Говорим, каквото преценим, че желаеме да приказваме, а не каквото вие кажете``. След което без да изслуша останалите въпроси, които несъмнено щях да завалят, съдейки по апелите на публицистите, които го молеха да изчака, Владислав Горанов просто си потегли.

Иначе ето какво съобщи той, преди да му стане неловко:

``Този пакет съдържа освен тази тематика, която вие коментирате, а и тематиката за нарастване на минималната пенсия за застрахователен стаж и възраст и ограничения свързани с възстановяване на достъпа на деца до детски градини. Включването им в наложителен обхват``.

Журналистка попита Горанов: ``Как неплащането на първия ден от болничния ще докара до пари в страната, за пенсии?`` А той отговори по този начин: ``Много разбори демонстрират, че сигурно ще се понижи склонността за злоупотреби, защото сходна процедура има в 2/3 от европейските страна, това не е изолиран за България проблем. Голямо усещане прави екстремалното повишаване единствено за няколко години при еднакъв брой заети с близо удвояване на броя на дните във време на нетрудоспособност - от към 8 милиона през 2013 до над 18 милиона в 2019. Така че това е един проблем, който сигурно би трябвало да бъде адресиран. Години наред си приказват синдикати, работодатели и експерти по осигурителни връзки, вижда се, че този проблем остава неуреден, както и казусът с подправените телкове.

Министър Горанов бе безапелационен, че предлагането е на ръководещата коалиция и е в пакет.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР