Финансовият министър Владислав Горанов смята, че е възможно до края

...
Финансовият министър Владислав Горанов смята, че е възможно до края
Коментари Харесай

Според Горанов България ще влезе в чакалнята на еврозоната до края на април

Финансовият министър Владислав Горанов счита, че е допустимо до края на април Българя да бъде призната в механизма ЕРМ 2, по този начин наречената чакалня на еврозоната. Мнението си съобщи на тържество, проведено от банкери във връзка професионалния им празник.

" Още малко работа имаме да свършим, само че знаем какво тъкмо би трябвало да свършим ", сподели Горанов в приветствието си, представен от " Капитал ".

" Смятам, че нашият късмет да бъдем по-интегрирани в европейските финансови институции е огромен. Да, те ни нямаха толкоз доверие, само че минахме през подобен вид проби, които надали и техните системи биха издържали ", сподели финансовият министър.

Управителят на Българска народна банка Димитър Радев разгласи на същото събитие, че не по-маловажно от влизането в структури на еврозоната е самият развой, обвързван с полагането на старания по приемането. По думите му идващата 2020 година няма да е по-лесна за бранша.

Прогнозата на банкерите за представянето на бранша през тази година е, че резултатът ще е също толкоз висок, колкото миналогодишният, показва изданието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР