Финансовият министър Владислав Горанов ще участва в петъчния парламентарен контрол,

...
Финансовият министър Владислав Горанов ще участва в петъчния парламентарен контрол,
Коментари Харесай

Горанов ще трябва да обясни пред парламента как е контролирал събирането на данъци от хазарта

Финансовият министър Владислав Горанов ще взе участие в петъчния парламентарен надзор, където ще осведоми депутатите за събирането на дължимите налози и такси от хазартния бизнес, съобщи БГНЕС.
Въпросът към него е насочен от депутата от Българска социалистическа партия Румен Гечев, който упорства Горанов да изясни по какъв начин е провел контрола по събиране на дължимите към бюджета заплащания на налози и такси от този бранш.
От опозицията към този момент желаеха оставката на финансовия министър, а причина за това стана обстановката към Васил Божков, за който държавното обвиняване твърди, че е укрил от държавната хазна отговорности в размер на 700 млн. лв..
Веднага след Горанов на трибуната ще се качи министърът на земеделието Десислава Танева, която ще би трябвало да даде информация за депутатите за увеличаващите се случаи на ку-треска, както и за аргументите на всеобщата смъртност на пчелни фамилии в област Плевен.
Повишената битова престъпност в Хасковска област ще бъде тематиката, по която ще дава отговор министърът на вътрешните работи Младен Маринов.
Оказване на финансова помощ от Министерство на младежта и спорта посредством Българския футболен съюз (БФС) на тимовете от трета аматьорска лига – това е въпросът, насочен към спортния министър Красен Кралев.
Последен ще дава отговор министърът на околната среда и водите Емил Димитров, към който има отправени три въпроса. Те са свързани финансовата политика на ръководеното от него ведомство във връзка с капиталовите планове, водоподаването към община Шумен, както и с неутрализиране на излезлите от приложимост пестициди с изминал период на валидност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР