Финансовият министър Владислав Горанов призна, че данъчни под прикритие са

...
Финансовият министър Владислав Горанов призна, че данъчни под прикритие са
Коментари Харесай

Наши данъчни под прикритие проверили нудистки круиз

Финансовият министър Владислав Горанов призна, че данъчни под прикритие са инспектирали нудистки круиз. Пред публицисти в Народното събрание той разяснява акцията в пловдивското село Марково, при която данъчни, маскирали се като танцьори, играха хоро, с цел да заловен извършители. Те безусловно са преиграли, сподели Горанов, само че посочи, че всички начини за надзор ще бъдат употребявани от приходната администрация.

Попитан за креативния метод на данъчните при акцията в пловдивското село Марково, които играха хоро, с цел да заловен извършители, които не отчитали и не издавали касови бележки за разноски по 1.50 лева за присъединяване в танцовата колекция, финансовият министър сподели, че Приходната организация ще употребява всички начини за инспекция. Той даде още сходни образци от работата на чиновниците на Национална агенция за приходите, в това число и инспекция на нудитски круиз:

„ Забавлявам се с това - сътрудниците са преиграли в тази ситуация, само че би трябвало да се има поради, че всички начини за надзор ще бъдат употребявани от Приходната администрация. Миналото лято ги качвахме на круизни кораби. Имаше една занимателна обстановка, в която във вътрешността в морето се оказа, че това е нудистки круиз и сътрудниците бяха извънредно обезпокоени, само че всички начини са възможни, тъй като ползата на обществото е да има по-малък дял на сивата стопанска система и бюджетът да бъде гарантиран “, сподели министърът.

Попитан дали и чиновниците на Национална агенция за приходите са се съблекли на круиза, Горанов изясни, че не знае.

Не издаването на касова записка е административно нарушаване, което се санкционира с санкция.

Принципът на незначителност не се ползва, сподели още финансовият министър в отбрана на данъчните, провели акцията в село Марково.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР