Финансовият министър Владислав Горанов подкрепи протеста на бизнеса срещу въведения

...
Финансовият министър Владислав Горанов подкрепи протеста на бизнеса срещу въведения
Коментари Харесай

Горанов подкрепи бизнеса срещу тавана на цените

Финансовият министър Владислав Горанов поддържа митинга на бизнеса против прелюдия с текстовете в закона за изключителното състояние таван на цените като мярка против спекулата и сподели, че ще писка преразглеждането му при обявяване в Държавен вестник.

" Смятам, че тази мярка ще докара до повече недостатъци, в сравнение с до резултати. Не считам, че този текст, препоръчан от Българска социалистическа партия, е потребен. Бих предложил след обнародването на Закона за изключителното състояние, в случай че се стигне до сходно решение, оптимално бързо да се преразгледа, тъй като сходни ограничения, даже в рецесия като тази, са неработещи. Те по-скоро могат да доведат до проблем с дефицит на предложение на избрани артикули, в сравнение с да решат фиктивен на този стадий проблем пред нашия пазар.... Не го одобрявам този текст и не желая да работи ", сподели той пред БНР в неделя.

Малко по-късно президентът разгласи, че връща част от текстовете на закона за преразглеждане, което значи, че ГЕРБ има късмет да промени и текста за тавана на цените.

Бизнесът засегнат: Връщаме се към централизирана стопанска система

Срещу тази мярка още в събота се оповестиха редица представители на бизнеса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР