Финансовият министър Владислав Горанов отговори на Васил Божков и го

...
Финансовият министър Владислав Горанов отговори на Васил Божков и го
Коментари Харесай

Финансовият министър отговори остро на Божков: Първо да си плати дълговете

Финансовият министър Владислав Горанов отговори на Васил Божков и го посъветва да заплати това, което не е заплатил в точния момент.

"Независимо от опита за внушения, аз нямам искания към господин Божков, с изключение на за едно. През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той или негови чиновници са нарушавали Закона за хазарта, като е заявил и внасял по-малко такси ", сподели още Горанов.

"Препоръчвам на всеки предприемач, който има неуредени сметки с страната, да го направи и по този метод няма да изпада в неприятната обстановка да бъде преследван от наказателните управляващи ", уточни още министърът.

"Никога не съм твърдял, че не познавам господин Божков. Срещал съм и него, и Валентин Златев, и Кирил Домусчиев – всеки сполучлив предприемач в България. Но всеки български жител би трябвало да съблюдава закона, а не да бяга от институциите. "

"Не разбирам причините на господин Божков да желае моята оставка. Дължат се 700 млн. лева Ако той, както необичайно той се изрази, е получил от мен съвет да не заплаща за своите действия, да го потвърди. Нямам никакви терзания, всичките ми диалози с него са били като един от най-големите предприемачи с
хазарта. Пак наблягам, тези негови изказвания и стремежи за облекчение на хазартния бизнес не получиха своята поддръжка. Най-често тематиките са били свързани с регулацията на рекламата в хазарта и равнене на режимите на наземния и онлайн хазарта. Не инцидентно диря прилика с други обвинени, които не застават пред правосъдната система ", отговори още Горанов.

"Запори се постановат от разнообразни държавни органи, министърът на финансите няма сходни пълномощия ", съобщи финансовият министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР