Финансовият министър Владислав Горанов няма притеснения да бъде разсекретен докладът

...
Финансовият министър Владислав Горанов няма притеснения да бъде разсекретен докладът
Коментари Харесай

Финансовият министър няма притеснения да бъде разсекретен докладът на ДАНС

Финансовият министър Владислав Горанов няма терзания да бъде разкрит отчетът на ДАНС за акцизната осведомителна система. Той ще бъде разискван от две парламентарни комисии в понеделник.


Горанов отхвърли изказванията на левицата за изгубени милиони левове от акцизи на горива. Той уточни, че съгласно прокуратурата няма данни за осъществено закононарушение.

Отчетените недостатъци са софтуерни и са свързани с опцията системата да бъде манипулирана извън от злонамерени офанзиви. За в допълнение утешение, министърът ще предложи на организация Митници да разпореди и външен одит.
Владислав Горанов - министър на финансите: Всяка система крие опасности да бъде пробита извън, спомнете си на Централно разузнавателно управление на САЩ какъв брой данни изтекоха. Съвременният софтуерен свят и киберпрестъпленията са евентуална заплаха, която се ускорява всеки ден. Но ние не сме вървяли след събитията, ние сме подхванали ограничения и не инцидентно сме насочили вниманието на службите, с цел да ни оказват помощ и те с тяхната експертиза, и всичко, което сме разкрили като недостатъци е отстранено от дълго време. Крайният резултат - милиарди повече доходи, увеличение на събираемостта като дял от Брутният вътрешен продукт с над 10%.  Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разкрит скоро Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разкрит скоро
В отчета на ДАНС, доколкото имам информация, няма нещо толкоз особено, което да е мотив за избор на съмнение, сподели в предаването "Още от деня " депу...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР