Финансовият министър Владислав Горанов не вижда причина наредбата Н-18 да

...
Финансовият министър Владислав Горанов не вижда причина наредбата Н-18 да
Коментари Харесай

Горанов не вижда причина наредба Н-18 да се отлага отново

Финансовият министър Владислав Горанов не вижда причина наредбата Н-18 да бъде отлагана още веднъж. Коментарът си той направи пред медиите след присъединяване си в годишната среща на бизнеса и държавното управление.

Той недоумява какво значи компромис във връзка с правила и правила за наредбата. Какво желаят браншовите организации на хотелиерите и ресторантьорите, попита Горанов. Според него от сектора желаят неща, несвързани с наредбата, като да вземем за пример нейното отсрочване за след 5 години и да се понижи ДДС-то.

Горанов не приема причините на сектора, че посредством наредбата могат да се покачат цените. " Цените могат да се покачат посредством изсветляване на стопанската система, само че не и поради самата разпоредба ", сподели още той.
 Борисов към бизнеса: Искате на черно да купувате краставици и домати Обновена
Борисов към бизнеса: Искате на черно да купувате краставици и домати

Ако анулира разпоредба Н-18, ще го подлагат на критика, че няма страна

По думите му би трябвало да се чуят ясно дефинираните проблеми от сектора, тъй като огромна част от тематиките, които се слагат, не били регламентирани в наредбата. " Запечатването при нарушаване в комерсиалните обекти е регламентирано в Закона за Данък добавена стойност и включва доста хипотези ", разясни финансист номер едно.

Промяната на Данък добавена стойност поради наредбата е малко нонсенс дотолкоз, доколкото наредбата не планува спомагателни фискални тежести, а ще помогне за изсветляването на бизнеса, акцентира Горанов.

Ако нечий бизнес модел е издигнат върху това да икономисва Данък добавена стойност, наредбата ще даде опция да се събира повече добавена стойност , посочи финансовият министър.
 Търговците се готвят за нов митинг против разпоредба Н-18 на Национална агенция за приходите
Търговците се готвят за нов митинг против разпоредба Н-18 на Национална агенция за приходите

До момента са дадени 300 млн. лева за касови апарати

По тематиката за наредбата Н-18, Борисов съобщи, че единствената й цел е да изсветли бизнеса. По думите на премиера, в случай че в този момент се подвигат цените, това значи, че до този миг не са плащали Данък добавена стойност.

" Ако има тематики, по които да се вършат промени и е за положителното на всички нас - ще го създадем " , уточни обаче Борисов.
 Национална агенция за приходите твърдо решена: Наредба Н-18 влиза в действие от 1 март
Национална агенция за приходите твърдо решена: Наредба Н-18 влиза в действие от 1 март

Това бе коментирано на работна среща сред Национална агенция за приходите и заинтригувани страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР