Финансовият министър Владислав Горанов не смята да отлага за четвърти

...
Финансовият министър Владислав Горанов не смята да отлага за четвърти
Коментари Харесай

Кабинетът склонен да прецизира наредбата за касовите апарати

Финансовият министър Владислав Горанов не счита да отсрочва за четвърти път влизането в действие на наредбата за касовите апарати с онлайн отчитане на оборотите. Тя би трябвало да влезе в действие от 31 януари, само че против нея се оповестиха хотелиери и ресторантьори, които към този момент имаха алегоричен митинг с жълти жилетки, а в сряда се чака и ефикасен подобен пред Народното събрание. Това сподели той пред публицисти във вторник, часове преде да се срещне с недоволните представители на бизнеса.

От думите му стана ясно, че най-вероятно ще се уточни методът, по който ще се ползва наредбата от приходната организация, " с цел да не се стига до репресии от страна на Национална агенция за приходите ". Малко преди този момент, в границите на годишната среща на държавното управление с бизнеса, представителка на верига търговски обекти се възмути от това, че Националната организация по приходите ще може да запечата търговски обект даже да един немаркиран на касовия уред артикул, което може да се случи при нехайство от страна на чиновник.

" Може да претърпи промени за положителното на всички нас. Но да се понижи Данък добавена стойност - няма да стане ", съобщи Горанов пред публицисти.

По думите му наредбата за промяна на софтуера на касовите апарати, чието влизане в действие се отсрочва от 2018 година, не планува спомагателни фискални тежести за бизнеса, а ще помогне за изсветляване на бизнеса и събиране на повече налог върху добавената стойност. " Искат да влезе след пет години. Няма по какъв начин да стане ", съобщи той.

Според него не са състоятелни мненията на бизнеса, че влизането в действие на наредбата ще докара до повишение на цените. " Ако Н-18 ги принуждава да вдигнат цените, значи, че до момента не са плащали налози и бизнес моделите им са били конструиране върху кражбата на Данък добавена стойност ", отсече финансовият министър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР