Финансовият министър Владислав Горанов настоя бизнесменът Васил Божков да плати

...
Финансовият министър Владислав Горанов настоя бизнесменът Васил Божков да плати
Коментари Харесай

Горанов към Божков: Поредният, който се укрива от правосъдието. Да си плати дълга към България

Финансовият министър Владислав Горанов настоя предприемачът Васил Божков да заплати дълга си към страната, който е в размер на 700 млн. лв.. Горанов отговори на рецензиите на Божков пред медиите в Народното събрание и изясни, че регулацията на рекламата в хазарта и равнене на режимите на облагане на онлайн и наземния хазарт са били въпросите, по които двамата са разговаряли по време на срещите си.

Васил Божков е следващият българин, който се укрива от правораздаването. Така финансовият министър се изрази за предприемача, който по-рано съобщи, че е съветвал хазартния си бизнес единствено с финансовия министър:

" Много елементарно и бързо, по прилика на различен български жител, когато получиш обвиняване, започваш да твърдиш, че липсва правова страна и не искаш да се изправиш пред конституционно уредените институции, които могат да решат този спор ".

Горанов съобщи, че в никакъв случай не е твърдял, че не познава Божков, само че при срещите им са обсъждани единствено тематиката за регулацията на рекламата в
хазарта и равнене на режимите на облагане на онлайн и наземния хазарт: " Така, както съм срещал в моя кабинет и господин Валентин Златев, и господин Кирил Домусчиев, и доста други хора, които са построили сполучлив бизнес в България. Независимо от опита за внушения, аз нямам искания към господин Божков, с изключение на за едно, през всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той е нарушавал, или негови чиновници, Закона за хазарта, като е заявил и допускал внасянето на по-малко такси, като по този метод загубата за бюджета се пресмята на към 700 милиона, дружно с лихвите. Вместо да се сипят сходни изказвания, аз предлагам - всеки български предприемач, който има неуредени сметки с страната, да го направи ", сподели финансовият министър.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР