Финансовият министър Владислав Горанов е разпоредил на Агенцията за държавна

...
Финансовият министър Владислав Горанов е разпоредил на Агенцията за държавна
Коментари Харесай

Горанов разпореди проверка на комисията по хазарта за несъбрани 250 млн. лв.

Финансовият министър Владислав Горанов е разпоредил на Агенцията за държавна финансова ревизия да направи инспекция във връзка сигнал, съгласно който Държавната комисия по хазарта (ДКХ) е пропуснала да събере към 250 млн. лева такси от най-голямата частна лотария у нас.

" Във връзка с тиражирани в общественото пространство изказвания за друго отнасяне от страна на Държавната комисия по
хазарта на хазартни оператори, организиращи лотарийни игри, министърът на финансите разпореди на Агенцията за държавна финансова ревизия да инспектира ДКХ за правомерност във връзка с получените доходи при изплащането на дължимата държавна такса от страна на записаните хазартни оператори ", оповестиха от Министерството на финансите в отговор на въпроси на Mediapool.

Както Mediapool единствена осведоми, управляващите ревизират сигнал за сериозен проблем с облагането на най-голямата частна
лотария на пазара – " Националната лотария ".

Според сигнала, доказан от още два самостоятелни един от различен източника,
лотарията заплаща занижена (пропорционално) сума на фона на държавния състезателен тотализатор за едни и същи игри, тъй като употребява друга формула за пресмятане на държавната такса върху хазарта. Твърди се, че затова комисията по хазарта е пропуснала да събере към 250 млн. лева за последните пет години.

Сигналът за казуса е подаден от братята Цветомир и Боян Найденови и техния татко Стефан Найденов. Те са измежду създателите на " Еврофутбол " при започване на 1990-те години и дългогодишни съдружници на предприемача Васил Божков, който държи 51% от
лотарията. В момента има тежък спор сред Найденови и Божков, обвързван със собствеността на компанията за залагания " Ефбет " (Efbet).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР