Финансовият министър на Турция Берат Албайрак изключи страната му да

...
Финансовият министър на Турция Берат Албайрак изключи страната му да
Коментари Харесай

Турция няма да търси заем от МВФ обяви икономическите приоритети

Финансовият министър на Турция Берат Албайрак изключи страната му да търси помощ от Международния валутен фонд (МВФ), оповестяват " Дейли сабах " и други локални медии.

Той съобщи, че Анкара не възнамерява да търси финансова помощ от Международния валутен фонд и най-вече ще се концентрира върху привличането на директни задгранични вложения и реализиране на задачите на държавното управление за фискална дисциплинираност посредством редуциране на разноските.

Основният приоритет на Анкара е да сведе инфлацията, която сега е 15%, до " една цифра " допустимо най-скоро, разгласи той.

Министърът организира конферентен диалог с повече от 6 000 интернационалните вложители, с цел да ги запознае с икономическия проект на страната.

Албайрак увери вложителите, че Турция ще излезе от тази неустойчивост по-силна, турският банков бранш е здравословен и мощен.

Няма да вършим компромис с фискалната дисциплинираност, посочи той и добави, че кабинетът няма да се забави при даването на помощ на банковия бранш. По думите му все още няма огромно евакуиране на депозити от банките.

Според него държавното управление чака по-умерен растеж на турската стопанска система, която се разшири със 7,4 на 100 през 2017 година

Коментирайки невижданите дейности на Съединени американски щати да наложи наказания на натовския си съдружник, Албайрак означи, че Турция ще премине през този интервал с други страни, в това число Германия и Китай. Подчертавайки нуждата от съгласуваност, той напомни, че " доста разнообразни страни " също са наранени от американски наказания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР