Финансовият министър на САЩ Джанет Йелън предупреди, че европейските санкции

...
Финансовият министър на САЩ Джанет Йелън предупреди, че европейските санкции
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ: Петролът може би ще поскъпне

Финансовият министър на Съединени американски щати Джанет Йелън предизвести, че европейските наказания против Русия могат да доведат до повишаване на бензина в Съединените щати през зимата.

През декември множеството европейски страни приключват изцяло покупките на съветски петрол. Тогава влиза в действие и европейска възбрана за услугите, позволяващи на Русия да транспортира нефта си с танкери.

Пред Си Ен Ен Йелън означи, че решение на казуса е проектът на Г-7 за налагане на горен предел на цената на съветския нефт. Услуги като обезпечаване, финансиране и навигация ще бъдат отказвани единствено на тези снабдители, които не се преценяват с ценовия таван, който ще бъде въведен от западните съдружници на Украйна.

По този метод ще бъдат лимитирани приходите, с които Кремъл финансира военните си старания в Украйна, само че в това време съветският нефт ще продължава да постъпва на световния пазар и цените на петролните артикули в Съединени американски щати и други страни по света ще останат търпими, изясни американският министър, предава БНР.

По-рано през днешния ден съветският министър на енергетиката Николай Шулгинов повтори заканата, че Москва ще спре да продава нефт и газ на страните, които се опитат да лимитират цената им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР