Финансовият министър на Съединените щати посъветва шведската тийнейджърка Грета Тунберг

...
Финансовият министър на Съединените щати посъветва шведската тийнейджърка Грета Тунберг
Коментари Харесай

Финансовият министър на САЩ за Грета Тунберг: Да се образова, преди да обсъжда климата

Финансовият министър на Съединените щати посъветва шведската тийнейджърка Грета Тунберг първо да учи в университета, преди да призове за прекъсване на изкопаемите горива. Активистката отговори, че не е нужна тапия за схващане на науката.

Сблъсъкът сред Стивън Мнучин и Грета Тунберг още веднъж акцентира напрежението по отношение на изменението на климата по време на Световния стопански конгрес (СИФ) в Давос, където държавните управления са подложени на напън да работят.

По-рано Мнучин беше посъветвал Тунберг, която беше отявлено сериозна към политиката на Съединени американски щати по време на престоя си в Давос, да учи стопанска система, преди да дава уроци.

Попитан за настояването на 17-годишната тийнейджърка за неотложно прекъсване на вложенията в изкопаеми горива, той сподели пред кореспонденти: " След като тя отиде и учи стопанска система в колежа, тя може да се върне и да ни изясни това ".

В поредност от туитове Тунберг отговори на Мнучин.

„ Почивката ми преди следването завършва през август, само че не е нужен лицей по стопанска система, с цел да осъзнаем, че оставащите ни 1,5 градуса въглероден бюджет и настоящите дотации и вложения за изкопаеми горива имат смисъл “, написа тя.

„ Така че или ни кажете по какъв начин да реализираме това намаляване, или обяснете на бъдещите генерации и на тези, които към този момент са наранени от изключителната обстановка на климата, за какво би трябвало да се откажем от климатичните си задължения “, добави Грета.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР