Финансовият министър на германската провинция Хесен Томас Шефер се самоуби,

...
Финансовият министър на германската провинция Хесен Томас Шефер се самоуби,
Коментари Харесай

Германски министър се самоуби заради вирусната пандемия

Финансовият министър на немската провинция Хесен Томас Шефер се самоуби, явно защото е бил „ мощно обезпокоен “ по какъв начин да се оправи с икономическата рецесия от ковид, съобщи министър председателят на провинцията Волкер Буфие, написа БГНЕС.

54-годишният Шефер е открит мъртъв покрай железопътен коловоз през вчерашния ден, оповестява Агенция Франс Прес. От прокуратурата във Висбаден обявиха, че считат, че се касае за самоубийство.

„ Ние сме в потрес, не можем да повярваме и най-много сме безпределно тъжни “, сподели Буфие в изказване.

Хесен е дом на финансовата столица на Германия, Франкфурт, където се намират огромни кредитори като „ Дойче банк “ и „ Комерцбанк “. Европейската централна банка също се намира във Франкфурт.

Видимо смутен Буфие напомни, че Шефер, който беше началник на финансите на Хесен в продължение на 10 години, е работил " денонощно ", с цел да помогне на фирмите и служащите да се оправят с икономическото влияние от пандемията.

„ Днес би трябвало да признаем, че той беше мощно угрижен “, сподели Буфие, непосредствен съдружник на канцлера Ангела Меркел. „ Именно в този сложен миг имаме потребност от някой като него “, добави той.

Популярен и почитан, Шефер от дълго време бе разгласен за вероятен правоприемник на Буфие. Подобно на Буфуе, Шефер принадлежеше към дясноцентристката партия на Меркел.

Той оставя след себе си жена и две деца. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР