Финансовият министър на Франция Бруно льо Мер заяви в петък,

...
Финансовият министър на Франция Бруно льо Мер заяви в петък,
Коментари Харесай

Френският финансов министър обеща да няма нови данъци по време на президентството на Макрон



Финансовият министър на Франция Бруно льо Мер съобщи в петък, че няма да има нови налози по време на петгодишния управнически мандат на президента Еманюел Макрон, който би трябвало да продължи до 2022-а година.

Бруно льо Мер уточни в изявление за телевизионния канал BFM, представено от Ройтерс, че жилищният налог, който ръководството на Макрон непрекъснато понижава, че ще бъде изцяло анулиран, откакто бъде открит метод да се подсигурява, че локалните управляващи ще бъдат обезщетени за предстоящите загуби на доходи в размер на към 20 милиарда евро.

По време на петгодишния президентски мандат няма да има нови налози, акцентира френският финансов министър.

Трябва да се има поради, че президентът Еманюел Макрон, 40-годишен някогашен капиталов банкер, който встъпи в служба през май 2017-я година, даде обещание да свие френския обществен недостиг за пръв път от много години насам, намалявайки го под европейския предел от 3% от Брутният вътрешен продукт.

Ройтерс отбелязва, че с цел да се реализира това, евентуално ще би трябвало да бъдат съкратени  обществените разноски, визирайки обещанието на финансовия министър Льо Мер, че няма да има нарастване на налозите. По-силен стопански напредък също може да помогне в тази посока, защото увеличението на държавните доходи от съществуващите налози ще докара до понижаване на недостига като % от брутния вътрешен артикул.

Бруно льо Мер беше безапелационен в обещанието си да резервира тавана на налозите. Ние няма да отхвърлим даден налог единствено с цел да измислим различен на негово място. Не можете да сложите пари в джобовете на французите и по-късно да им ги вземете с другата ръка. Няма да вкарваме нови налози, съобщи финансовият министър.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР