Финансовият министър е категоричен, че необходимите 150 милиона повече за

...
Финансовият министър е категоричен, че необходимите 150 милиона повече за
Коментари Харесай

​Горанов: Необходимите 150 млн. лв. повече за хората с увреждания са осигурени

Финансовият министър е безапелационен, че нужните 150 милиона повече за хората с увреждания в Бюджет 2019 са обезпечени. Според Владислав Горанов са изпълнени всички поети задължения и би трябвало да се посочи от къде идва недоволството сега. Майките на деца с увреждания настояват, че Законът за персоналната помощ е сакат, осъществена е замяна на текстове и той ще влезе в действие без финансов запас за неговото използване.

Във всички диалози с майките на децата с увреждания и с омбудсмана е обсъждано, че законовите промени ще костват на хазната за 2019 година 150 милиона лв., безапелационен е Владислав Горанов.
Владислав Горанов, министър на финансите: Иначе, в случай че се създадат разнообразни допускания, Законът за персоналната помощ може да коства и милиард. Вероятно в миналото обществото може да стигне и до тази сметка, само че най-важното, което инструктирах моите специалисти в работната група, е да се опитаме да създадем по този начин законодателството за хората с увреждания и Закона за персоналната помощ, че средствата в Бюджет 2019 да стигнат.
Средствата за нужни за дейностите по Закона за персоналната помощ са планувани в централния бюджет, а не в този на общественото министерство.
Владислав Горанов, министър на финансите: Чакаме дефинитивно решение за технологията. Няма никаква спънка от Централния бюджет да бъдат трансферирани по бюджета на общините или бюджета на общественото министерство.
Владислав Горанов разяснява и инспекцията, която прокуратурата разпореди на Антикорупционната комисия поради жилището, в който министърът на финансите живее. Той е безапелационен, че:
Владислав Горанов, министър на финансите: Никога компании, свързани с към този момент обществено известния Иван Сариев, не са получавали публични поръчки или не са получавали дотации.
През 2015 година Сариев-син е работил за няколко месеца във финансовото министерство, сподели още Горанов. Той отхвърли да има спор на ползи.
Владислав Горанов, министър на финансите: Трябва да се изследва подари поради взаимоотношенията ми с Иван Сариев по някакъв метод това ми е повлияло на моята работа.
Заради това, че живее в апартамент на кръстника си Владислав Горанов е проверяван за търговия с въздействие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР