Финансовият министър Асен Василев обвини държавния глава Румен Радев, че

...
Финансовият министър Асен Василев обвини държавния глава Румен Радев, че
Коментари Харесай

Асен Василев: Президентът Радев защитава интересите на Газпром

Финансовият министър Асен Василев упрекна президента Румен Радев, че не пази националния интерес, а този на " Газпром " и Руската федерация. Повод за рецензията станаха дейностите на президента, който по-рано за заплащанията за импорт и пренос на газ през България.

На брифинг в Министерството на финансите Асен Василев увери, че България има всички принадлежности, с цел да получи парите си по линия на плануванаъа спомагателна такса за транспорт на съветски газ по " Балкански поток " , която следва да внася " Газпром " - 20 лв. на мегаватчас " синьо гориво ".

" България има всички принадлежности, с които разполагат Национална агенция за приходите и " Митници ". Което потегля от налагане на обезпечителни ограничения до изземване на активи, запаси и така нататък ", отговори на въпрос на News.bg Василев.

Държавата няма право да задържа количествата природен газ, минаващи по тръбата, само че " Газпром " са дали редица гаранции, включително и банкови, върху които надлежно страната ни може да постави ръка, добави той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР