Финансовият конгломерат Lloyds Banking Group планира да оперира с три

...
Финансовият конгломерат Lloyds Banking Group планира да оперира с три
Коментари Харесай

Lloyds Bank планира три поделения в ЕС след Brexit

Финансовият конгломерат Lloyds Banking Group възнамерява да оперира с три свои дъщерни сдружения в континентална Европа, откакто Англия напусне Европейски Съюз, оповестява Reuters, базирайки се на осведомени източници.

Очакваше се най-големият английски заемодател - Lloyds да ръководи бизнеса си на остарелия континент чрез едно ново дъщерно сдружение, основано в Берлин.

Ръководството на Lloyds Banking Group обаче възнамерява още два центъра за обслужване на клиенти в границите на Европейски съюз. Единият от тях евентуално ще бъде във Франкфурт, а местоположението на втория към момента следва да бъде несъмнено, осведоми организацията.

 Brexit ще коства до $50 милиарда на банките на Острова
Brexit ще коства до $50 милиарда на банките на Острова

Несигурността към разделянето на Англия и Европейски Съюз към този момент нанесе удар върху бранша

Това е следващ знак по какъв начин идният Brexit ще раздроби банковата промишленост, която отдавна бе съсредоточена най-вече в Лондон.

Мерките на Lloyds сочат една наклонност, съгласно която финансовите институции разпределят запаси си за след напускането на Европейски Съюз в редица градове на континента. Вместо да базират главната част от интервенциите си на едно място, както беше в продължение на десетилетия в Лондон.

Така да вземем за пример, през март швейцарската банка UBS съобщи, че ще следва " децентрализиран " модел в сходство с измененията, които вършат и други водещи кредитни институции като Goldman Sachs, Bank of America и JPMorgan, напомня bnr.bg.

Тези проекти обаче ще доведат до по-големи разноски и комплицираност, защото всяко дъщерно сдружение би трябвало да бъде капитализирано и лицензирано настрана от европейските регулаторни органи.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР