Финансовият директор на Huawei - Мън Ванчжоу иска да предотврати

...
Финансовият директор на Huawei - Мън Ванчжоу иска да предотврати
Коментари Харесай

Финансовият директор на Huawei иска да спре екстрадацията си в САЩ

Финансовият шеф на Huawei - Мън Ванчжоу желае да предотврати изгонването си в Щатите. Тя упорства за това в резултат на изявление на президента Тръмп и готовността му да вземе отношение за случилото се.

47-годишната Ванчжоу, която е и щерка на създателя на Huawei - Жън Джънфей, беше задържана на летището във Ванкувър по искане на Съединени американски щати. Тя е упрекната в нарушение на американските наказания против Иран.

След арестуването ѝ, Тръм е декларирал, че е податлив да се намеси в тази ситуация, в случай че това донесе преференциална развръзка за страната от комерсиалния спор с Китай, написа Reuters. Това демонстрира, че арестуването на финансовия шеф на Huawei цели да докара до търговски облаги за Съединени американски щати.

Мън е освободена от пандиза през декември с гаранция от 10 милиона $ и изискването да носи електронна гривна за глезена.
 Съединени американски щати ще изискат публично изгонването на финансовия шеф на Huawei
Съединени американски щати ще изискат публично изгонването на финансовия шеф на Huawei

Канада също може да се откаже от оборудването на китайската компания

Адвокатите на Мън са декларирали на чуването в сряда, че ще желаят прекъсване на процедурата по изгонването на финансовия шеф на компанията. Те настояват, че тя е почтена и няма доказателства, които да я уличават в нарушаването на закона. Освен това отбраната на китайката упорства, че при арестуването ѝ през декември, нейните права са били нарушени.

Според юристите на Мън тя не може да бъде екстрадирана, тъй като обвиняванията, които насочат против нея, няма по какъв начин да бъдат закононарушение в Канада.

" Казано по различен метод, хипотетичното закононарушение може да съществува единствено в страна, която не разрешава интернационалните финансови транзакции във връзка с Иран. А Канада към този момент не е такава страна ", съобщи отбраната на финансовия шеф на Huawei.

Мън Ванчжоу ще се яви още веднъж пред съда в Канада на 23 септември. Той обаче най-вероятно ще стартира да преглежда настояването за екстрадация в Съединени американски щати не по-рано от януари. Случаят може да се проточи с години. След ареста си и освобождението под гаранция Мън живее във Ванкувър в парцел, който е бил оценен на 5 милиона $ през 2018 година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР