Финансовият директор на Huawei Мън Уанджоу съди канадското правителство, обвинявайки

...
Финансовият директор на Huawei Мън Уанджоу съди канадското правителство, обвинявайки
Коментари Харесай

Финансовият директор на Huawei съди Канада

Финансовият шеф на Huawei Мън Уанджоу съди канадското държавно управление, обвинявайки го в нарушаването на нейните конституционни права.
Тя беше арестувана от канадските управляващи по искане на Вашингтон на 1 декември предходната година и е застрашена от изгонване в Съединени американски щати.
В желае си китайският топ управител упрекна Отава в корист с власт и лишаването й от независимост. Тя упорства канадските управляващи да платят обезщетения.
Мън Уанджоу беше задържана по искане на Съединени американски щати поради нарушение на глобите, които са наложени на Иран.
На 1 март канадското държавно управление изрази кардинална подготвеност да екстрадира дъщерята на създателя на китайския телекомуникационен колос в Съединени американски щати.
На 6 март Върховният съд на канадската провинция Британска Колумбия ще прегледа делото на Мън и ще насрочи чуване.
Властите не разясняват желае на финансовия шеф на Huawei. „ Ние сме правова страна. Канада реализира обективна, безпристрастна и транспарантна процедура във връзка с задържането на Мън Уанджоу “, сподели министърът на публичната сигурност Скот Бардсли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР