Финансовият директор на Алфабет“ (Alphabet), компанията майка на Гугъл“ (Google),

...
Финансовият директор на Алфабет“ (Alphabet), компанията майка на Гугъл“ (Google),
Коментари Харесай

Криза: Гугъл“ пести от канцеларски материали и фитнес за служителите

Финансовият шеф на „ Алфабет “ (Alphabet), компанията майка на „ Google “ (Google), Рут Порат е съобщила във вътрешнофирмен имейл, че цифровият колос възнамерява да ореже придобивките на своите чиновници, съобщи Си Ен Би Си.

По-рано в. „ Уолстрийт джърнъл “ даде детайлности към публикуваното до чиновниците на „ Google “ изказване, озаглавено: „ Нашите фирмени цели и основни резултати за дълготрайни икономии “.

Технологичната корпорация възнамерява да понижи достъпа до фитнес услуги,

който са осигурявали до момента на чиновниците си, наред с ограничение на количествата на канцеларските материали като телбод и тиксо.

Също по този начин „ Google “ стопира подмяната и осъвременяването на преносими компютри, настолни компютри и монитори.

Служителите към този момент няма да могат да употребяват служебните си телефони за персонални цели,

а в случай че би трябвало да се закупи аксесоар на стойност над 1000 $, който компанията не предлага, ще е нужно позволение на началник.

Една от значимите цели на компанията за актуалната година е „ да обезпечи трайни спестявания посредством усъвършенствана скорост и успеваемост “, изясни още Порат.

Най-новите ограничения за редуциране на разноските идват, откакто „ Google “ предприе съкращения на чиновниците си.

Компанията съобщи през януари, че освобождава 12 000 работни места, представляващи към 6 на 100 от работната ѝ мощ,

с цел да отговори на забавянето на растежа на продажбите, след рекорден растеж на броя на чиновниците.

По-рано Си Ен Би Си заяви, че компанията отхвърля да изплати остатъка от майчинските и болничните на съкратените си чиновници.

Междувременно през днешния ден стотици чиновници на „ Google “

стачкуваха в Лондон поради оповестените от компанията съкращения,

съобщи Ройтерс. Профсъюзът „ Юнайт “, в който членуват стотици английски чиновници на „ Google “, съобщи, че компанията е пренебрегнала опасенията, изразени от чиновниците.



„ Те (протестиращите чиновници – бел. р.) и „ Юнайт “ няма да правят отстъпка, до момента в който „ Google “ не разреши на служащите цялостно посланичество на синдикатите, не се ангажира с процеса на съвещания и не се отнася към своя личен състав с уважението и достолепието, което заслужават “, сподели Мат Уейли, представител на синдикалната организация.

Миналия месец служащите в офиса на компанията в Цюрих, Швейцария, проведоха сходна проява, като представители на чиновниците твърдяха, че софтуерната корпорация е отхвърлила техните оферти за понижаване на оповестения брой на работни места, които ще бъдат съкратени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР