Финансовите услуги отново са секторът с най-ниско доверие в света

...
Финансовите услуги отново са секторът с най-ниско доверие в света
Коментари Харесай

Моят работодател е институцията с най голямо доверие в света разкрива проучване

Финансовите услуги още веднъж са секторът с най-ниско доверие в света

Водещата световна компания за информационен маркетинг Edelman популяризира резултатите от годишното си изследване на доверието Edelman Trust Barometer 2019. Те разкриват дълбоки промени в равнищата на доверие в света, като " моят шеф " (75%) се трансформира в институцията с най-голямо доверие и е доста по-напред от неправителствения бранш (57%), бизнеса (56%), държавното управление (48%) и медиите (47%).

" През последното десетилетие се следи загуба на религия в обичайните престижи и институции. Съвсем наскоро хората изгубиха доверие в обществените платформи, които до момента бяха катализатор за доверието в индивида като мен. Тези развития карат хората да насочат доверието си към взаимоотношенията, които са под техен надзор, най-много с техните работодатели ", споделя Ричард Еделман, президент и основен изпълнителен шеф на компанията за информационен маркетинг.

Преходът към локализиране на доверието се прави на фона на най-голямата в историята на изследването до момента разлика в доверието (16 пункта) сред осведомена аудитория (65%)* и всеобщите консуматори (49%). Разликата се дължи на рекордния растеж в доверието измежду осведомената аудитория в развитите пазари, до момента в който доверието на всеобщите консуматори остава без основна смяна. Наблюдава се сериозна разлика в доверието в развитите пазари – Англия (24 пункта), Канада (20 пункта), Франция (18 пункта), Съединени американски щати (13 пункта), която тази година обгръща и разрастващи се страни като Индия (17 пункта) и Китай (12 пункта).

Неравенство в доверието се следи и сред половете. Разликата на някои развити пазари като Германия и Съединени американски щати е двуцифрена – надлежно 12 и 11 пункта. Това се дължи на по-ниското доверие на дамите към бизнеса.

Нараства скептицизмът за бъдещето, като единствено един от трима респонденти от всеобщите консуматори в развитите страни има вяра, че фамилията му ще бъде по-добре през идващите пет години. Сред всеобщите консуматори единствено един от петима има вяра, че системата работи за тях, а 70% желаят смяна. И макар че в стопанската система доминира високата претовареност на работната мощ, страхът от загуба на работни места остава висок измежду популацията като цяло. На всеки двама души и половина, които споделят, че темпът на нововъведения е прекомерно бърз, има единствено един интервюиран консуматор, който има вяра, че този ритъм е прекомерно муден.

" Различните равнища на доверие сред всеобщите консуматори и осведомената аудитория и скептицизмът за бъдещето алармират за продължаващ разпад в структурата на обществото. Макар че не всички излизат на улиците, данните демонстрират за какво придвижвания като митингите на жълтите жилетки във Франция, маршовете на дамите в Индия и стачките на чиновници в някои огромни софтуерни компании биха могли да станат всеобщ феномен ", счита Стивън Кехоу, ръководител на направление " Репутация " в компанията, направила изследването.

Страховете в хората провокират мощно предпочитание за смяна и достоверна информация, която води до невиждано увеличение с 22 пункта до 72% на медийното ползване и шерване на вести и информация. Доверието в обичайните медии (65%) и търсачките (65%), бележи най-голям резултат в историята на изследването заради огромния растеж на развитите пазари. Обратно, доверието в обществените медии (43%) остава ниско, изключително в някои развити райони, където се обрисуват големи разлики в доверието сред обичайните и обществените медии – 31 пункта разлика в Съединени американски щати и Канада, 26 пункта - в Европа.

Хората чакат основните изпълнителни шефове да бъдат мотор на смяната. Повече от три четвърти (76%) декларират, че желаят ръководителите им да се заемат с смяната, вместо да чакат държавното управление да я реализира. Седемдесет и три % показват, че бизнесът може по едно и също време да предприеме дейности за увеличение на облагите и за възстановяване на икономическите и обществените условия в общностите, в които работи. Служителите чакат работодателите интензивно да се причислят към тях в отбраната на обществено значими въпроси (67%). Компаниите, които го вършат, са възнаградени с по-голяма ангажираност (83%), покровителство (78%) и преданост (74%) от страна на техните чиновници.

" Наблюдаваме появяването на нов тип взаимоотношения сред чиновници и шеф, които в Edelman назоваваме " доверие на работното място ". Те се основават на четири съответни дейности, които фирмите подхващат. На първо място е да са " мотор на смяната " или да слагат на смели провокации пред бизнеса, които притеглят обществено насочени чиновници и се трансформират в съществени бизнес цели. Второ, да " овластяват чиновниците " като ги осведомят по настоящи въпроси и им дават опция да вземат отношение. На трето място " грижа на локално равнище " посредством положително влияние върху общностите, където компанията работи. Накрая " водачество на основния изпълнителен шеф ", който се изрича по общественозначими тематики. Умните компании ще се вслушат в съвета ни за създаване на доверие от вътрешната страна на открито, като стартират точно от чиновниците ", добавя Ричард Еделман.

Други съществени заключения от Edelman Trust Barometer 2019:

Доверието се покачва в 12 от 15 бизнес бранша. Технологиите (78%) остават секторът с най-високо доверие, следвани от производството (70%) и автомобилната промишленост (70%), които означават максимален растеж със седем процентни пункта. Финансовите услуги, които бележат растеж от два процентни пункта до 57%, още веднъж са секторът с най-ниско доверие в света.
Компаниите, основани в Швейцария (71%), Германия (71%), Канада (70%) и Япония (69%) се употребяват с най-голямо доверие. С най-ниско доверие са компании от Мексико (36%), Индия (40%), Бразилия (40%) и Китай (41%).
Повече дамите (увеличение от 22 процентни пункта), в сравнение с мъжете ( растеж от 20 процентни пункта) от осведомената аудитория споделят вести и информация през миналата година.
Седемдесет и един % от чиновниците считат, че е извънредно значимо техният основен изпълнителен шеф да откликва на провокациите в днешно време.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР