Финансовите регулатори в Китай започват проверки срещу посредниците и инвестиционните

...
Финансовите регулатори в Китай започват проверки срещу посредниците и инвестиционните
Коментари Харесай

Китайските регулатори не искат фън шуй във финансовите анализи

Финансовите регулатори в Китай стартират инспекции против медиаторите и капиталовите компани, употребяващи методите на фън шуй, с цел да предвиждат трендовете на финансовите пазари, оповестява Ройтерс.

Китайската комисия за контролиране на скъпите бумаги съобщи, че поддържа „ нулева приемливост “ към противозаконното държание на фондовия пазар и е наказала някои брокери, които са анализирали, планували или предложили капиталови препоръки, като ползват аспекти на фън шуй като така наречен "небесни стъбла " и "земни клони ".

Местните медии към този момент не дават повече детайлности за съответните брокери, санкционирани от регулатора.

Някои от водещите капиталови компани в Поднебесната империя, като Guosheng Securities и Essence Securities, получиха предупредителни писма през последната година, откакто пуснаха отчети и разбори, които се базират на методите на фън шуй.

Някои от тези "анализи " повдигнаха разгорещени пазарни полемики.

Последната серия от инспекции идва в миг, когато на китайските финансови пазари се следи висока волатилност. Водещият показател CSI 300 загуби към 14% от цената си тази година.

Базираната в Хонконг брокерска компания CLSA разгласява закачлив показател на фън шуй преди лунната Нова година. В него тя употребява китайския зодиак за прогнозиране на представянето на акциите.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР