Финансовите проблеми на Белодробната болница във Варна остават без решение. Лечебното

...
Финансовите проблеми на Белодробната болница във Варна остават без решение.
Лечебното
Коментари Харесай

Белодробната болница във Варна ще остане без ток на 8 декември


Финансовите проблеми на Белодробната болница във Варна остават без решение.

Лечебното заведение има задължения за 700 000лв. и още 80 000 лева за ток. Медиците не получават постоянно заплатите си, а от " Енерго-Про " на няколко пъти заплашват, че ще спрат електроподаването към болничното заведение поради огромните отговорности, съобщи Българска национална телевизия.

" Това е болница единствено за туберкулоза и ние не може по различен метод да генерираме " живи пари ". От някое здравно, от някой обзор, само че те едвам стигат за консумативи. Получаваме дотация от 90 лева на пациент, които не стигат за на никое място. Не можем да създадем проект за електоренергията, тъй като едвам намираме за гориво, филми за рентгена и така нататък ", споделя доктор Мина Русева.

Последната закана на енергото е, че лечебното заведение ще остане без електричество за 2 часа на 8 декември.

" Ако тока бъде спрян за 2 часа, би трябвало да се унищожат микробиологичните проби, налични в лабораторията - това е биологичен боклук. Няма да могат да правят никакви прегледи и никаква активност, тъй като всичко е на компютри. Цялата болница ще спре работа. Болните от стационара ще бъдат пуснати, тъй като те не могат да стоят без ток - имат по-специален режим ", споделя доктор Русева.

В момента в лечебното заведение са настанени 20 души с туберкулоза.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР