Финансовите пазари днес са разтресени от новината за военната инвази

...
Финансовите пазари днес са разтресени от новината за военната инвази
Коментари Харесай

Заради войната: Природният газ скочи с 34%, петролът мина 100 долара

Финансовите пазари през днешния ден са разтресени от новината за военната инвази на Русия в Украйна. Следствие на това петролът вид Брент за първи път от 2014 година мина психическата преграда от 100 $ за барел достигайки 103,32 $ за барел. Американският лек недопечен нефт скочи с повече от 5 $ и удари 97 $ за барел.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 728
От своя страна цената на природния газ на европейските пазари се увеличи внезапно. След като през вчерашния ден синьото гориво затвори при котировки от 88,89 евро за мегаватчас през днешния ден суровината регистрира растеж от близо 34% до 119 евро за мегават час.

Руската рубла намали цената си по отношение на $ с 10% като 89.59 рубли купуваха един американски $. Борсата в Москва разгласи, че е прекратила търговията на всички свои платформи до второ разпореждане.

Борсите в Азия се намалиха също. Тази в Хонконг с 3.2%. Корейският показател Kospi падна с 2,7%, а японският Nikkei  225 с 2,4%.

Цената на биткойна се намали с 8% и падна под 35 000 $, разяснява бТВ.
Всичко по тематиката: Напрежението НАТО-Русия-Украйна 728  Румънският президент свика съвещание на Върховния съвет за отбрана; министър председателят образува спешен екип Румънският президент свика съвещание на Върховния съвет за отбрана; министър председателят образува спешен екип  Украйна е поискала от Турция да затвори Босфора и Дарданелите за съветски кораби Украйна е поискала от Турция да затвори Босфора и Дарданелите за съветски кораби  Обмислят настаняването на украински жители в наши хотели Обмислят настаняването на украински жители в наши хотели
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР