Финансовите министри от Г7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция

...
Финансовите министри от Г7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, САЩ, Франция
Коментари Харесай

Надежда за световната икономика: Ще нарасне с 5,4% догодина?

Финансовите министри от Г7 (Великобритания, Германия, Италия, Канада, Съединени американски щати, Франция и Япония) евентуално ще поддържат самодейност за удължение на облекчението на дълга за бедните страни на фона на новата пандемия на ковид. Това оповестява Ройтерс, базирайки се на три осведомени източника, написа ТАСС. Според организацията, конференцията на страните от Г7 ще се организира през днешния ден (25.09.20 г.) в далечен формат. Министрите ще обсъдят световните стопански събития на фона на продължаващото влияние на ковид. Източници означават, че по време на полемиката се възнамерява да се сложи въпросът за икономическата толерантност на дълга на бедните страни , чиито равнища са били високи още преди началото на пандемията.
През април Г-20 даде на най-бедните страни в света правото да приключи заплащанията по външния държавен дълг, в това число обслужването му, до края на тази година. Така освободените над 20 милиарда $ би трябвало да отидат за битка с пандемията. Според прогнозата на интернационалния валутен фонд (МВФ) тази година международната ще спадне с съвсем 5%, само че ще се възвърне и ще нарасне с 5,4% през идната година.
 Китай става международна стопанска система №1 тази година Китай става международна стопанска система №1 тази година
Китай ще надмине Съединени американски щати по мярка на стопанската система още тази година, сочи отчет на Световната банка, оповестен във " Файненшъл таймс ", пре...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР