Финансовите министри от Г-7 в Еврозоната ще проведат конферентен разговор

...
Финансовите министри от Г-7 в Еврозоната ще проведат конферентен разговор
Коментари Харесай

Финансовите министри от Г-7 правят виртуална конференция

Финансовите министри от Г-7 в Еврозоната ще проведат конферентен диалог в сряда, с цел да координират своите отговори на въздействието на ковид върху международната стопанска система. Това съобщи френският финансов министър Бруно льо Мер, представен от БГНЕС.

„ Ще проведем тази среща по телефона, тъй като би трябвало да заобикаляме да пътуваме прекалено много, с цел да може Г-7 да координира отговора си. Въздействието на ковид върху стопанската система на Франция ще бъде по-голямо от предходните оценки, по тази причина държавното управление ще обезпечи нужната поддръжка на фирмите. Икономическото влияние от ковид ще бъде " доста по-значително " от понижението с 0,1 процентни пункта в годишния напредък, което финансовото министерство беше планувало преди две седмици “, съобщи той.

Френското държавно управление чака 1,3% растеж тази година, до момента в който през декември националната организация за статистически данни INSEE предвижда 0,2% растеж през първото тримесечие на 2020 година

Ръстът на Брутният вътрешен продукт на Франция се забави до 1,2% през 2019 година след тежкото четвърто тримесечие, което означи спад на производството с 0,1% на фона на осакатяваща транспортна стачка против пенсионната промяна.

Въпреки че коронавирусът към момента не е затворил или забавил бизнеса на доста заводи отвън Китай, той към този момент е засегнал секторите за пътувания и туризъм. Известният във Франция музей Лувъра, основна атракция в една от най-известните международни туристически дестинации, бе затворен в неделя, а един от главните годишни търговски панаири в страната, Парижкият панаир на книгата, който би трябвало да се организира по-късно този месец, беше анулиран.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР