Финансовите министри от еврозоната, известни като Еврогрупа, избраха след тайно

...
Финансовите министри от еврозоната, известни като Еврогрупа, избраха след тайно
Коментари Харесай

Еврогрупата избира ирландеца Донъхоу за свой нов председател

Финансовите министри от еврозоната, известни като Еврогрупа, избраха след скрито гласоподаване финансовия министър на Ирландия Паскал Донъхоу за собствен нов ръководител, заяви Ройтерс, представен от БНР.

Донъхоу завоюва във втория тур на гласуването, в който ирландският финансов министър се изправи против Пиер Граменя от Люксембург и Надя Калвиньо от Испания. 

Той ще поеме поста от напускащия на 13 юли доскорошен ръководител на Еврогрупата Мариу Сентену. Неговият мандат ще бъде две години и половина и ще завърши в края на 2022 година

" За мен е огромна чест да бъда определен за нов ръководител на Еврогрупата. Очаквам с неспокойствие да работя с всички мои сътрудници от Еврогрупа през идващите години, с цел да осигуря заслужено възобновяване за всички страни членки, като посрещнем с увереност идните провокациите ", написа Донъхоу в Туитър.

" Като ръководител ще се стремя да изградя мостове сред всички членове на еврозоната и да се наемам интензивно с всички страни членки, с цел да подсигуряваме, че имаме основан на консенсуса метод за възобновяване на нашите стопански системи и на нашите общества “, показва Донъхоу в изказване след неговия избор.

Той означи, че неговият непосреден приоритет ще бъде " да се очертае общ път напред към построяването на европейско възобновяване, подсилване на стопанската система на еврозоната и поощряване на резистентен и инклузивен напредък за страните членки и техните жители “. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР