Финансовите министри на страните от еврозоната, обединени в Еврогрупата, подготвят

...
Финансовите министри на страните от еврозоната, обединени в Еврогрупата, подготвят
Коментари Харесай

Еврогрупата подготвя антикризисни мерки за справяне с пандемията

Финансовите министри на страните от еврозоната, обединени в Еврогрупата, приготвят антикризисни ограничения за справяне с Коронавируса. Те ще показват фискални принадлежности за подсилване на стопанската система на валутния съюз на идните договаряния, планувани за 7 април. Това заяви ДПА, цитирайки ръководителя на Еврогрупата Мариу Сентену.
Припомняме, че водачите на Европейския съюз разпоредиха на своите финансови министри да разработят оферти и ограничения против разрастването на ковид, откакто предходната седмица телеконферентната среща на държавните и държавните ръководители завърши без съглашение.

Еврогрупата включва министрите на финансите на страните от Еврозоната, т.е. страните членки на Европейския съюз, които са приели еврото за своя публична валута. Те се събират на ежемесечно неофициално заседание за съгласуване на тяхната икономическа политика. Създадена от Европейския съвет през 1997 година, тя в действителност изпразва от наличие Съвета на европейските министри на финансите, чиито съвещания се организират на идващия ден след съвещанията на Еврогрупата, с цел да утвърдят нейните решения.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР