Финансовите министри на страните от ЕС се споразумяха за въвеждането

...
Финансовите министри на страните от ЕС се споразумяха за въвеждането
Коментари Харесай

Финансовите министри от ЕС се съгласиха за мерки срещу измамите с ДДС

Финансовите министри на страните от Европейски Съюз се споразумяха за въвеждането на нови принадлежности за превъзмогване на пропуските в системата на Европейски Съюз на налога върху добавената стойност (ДДС). Тези пропуски могат да доведат до огромни измами с Данък добавена стойност и до годишни загуби в размер на 50 милиарда евро за националните бюджети на страните — членки на Европейски Съюз, се показва в известие на Европейската комисия.

С новите ограничения, препоръчани от Комисията през ноември 2017 година, се цели да се построи доверие сред страните членки, тъй че те да обменят повече информация, и да се насърчи съдействието сред националните данъчни и други органи, които се занимават с използването на този тип законодателство - всекидневно митниците.

Зарази измамите с търговия с нови и използвани коли, министрите желаят да се вкара продан на данни и сред службите по регистрация на коли. За използваните коли се планува Данък добавена стойност да се заплаща единствено върху облагата на търговците.

И сега страните от общността обменят информация, само че в общия случай тя се обработва ръчно. Освен това няма съгласуваност сред националните управляващи, свързани с следствие на такива данъчни измами.

Новите правила в региона на съдействието ще бъдат оповестени в Официален вестник на Европейски Съюз и ще влязат в действие 20 дни по-късно. Тъй като обаче внедряването на автоматизирания достъп до събираната от митническите органи информация и до данните за регистрацията на транспортните средства постанова нови механически решения, използването им ще бъде отсрочено до 1 януари 2020 година

Данък добавена стойност е главен и все по-значителен източник на доходи в Европейски Съюз, като през 2015 година са събрани над 1 трилион евро, което съставлява 7 % от Брутният вътрешен продукт на Европейски Съюз. Един от личните запаси на Европейски Съюз също се основава на Данък добавена стойност.

Днешните правила целят освен да противодействат на измамите с Данък добавена стойност, само че и да се построи по-силна фискална система в страните от Европейски Съюз, да се приложат съответни административни ограничения, разгласи Владислав Горанов, министър на финансите, който ръководи съвещанието. Според него ограниченията, по които през днешния ден е реализирано политическо единодушие ще опазят работните места и ще поддържат икономическия напредък на страните членки.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Европредседателството (256)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР