Финансовите министри на Европейския съюз се съгласиха да премахнат Обединените

...
Финансовите министри на Европейския съюз се съгласиха да премахнат Обединените
Коментари Харесай

ЕС премахва ОАЕ, Швейцария и Мавриций от списъка на данъчните убежища

Финансовите министри на Европейския съюз се съгласиха да отстранен Обединените арабски емирства, Швейцария и Мавриций от листата на блока с страни, за които се счита, че работят като данъчни убежища, осведоми Ройтерс.

28-членният Европейски Съюз сътвори "черен лист " и "сив лист " на данъчните убежища през декември 2017 година след многократните разкрития за схеми, посредством които през офшорни зони се заобикалят налози, от компании и богати хора. Държавите, които попадат в "черния лист " са изправени пред по-строг надзор върху преводите с Европейски Съюз.

Като част от постоянния обзор на описите министрите взеха решение да изключат ОАЕ от "черния лист " на Европейски Съюз, който обгръща юрисдикции, които не съумяха да сътрудничат на Европейски Съюз по данъчни въпроси. Маршаловите острови също са отстранени от този лист, който към момента включва девет юрисдикции отвън Европейски Съюз - най-вече тихоокеански острови с лимитирани финансови връзки с Европейски Съюз.

ОАЕ, най-големият финансов център, беше също отстранен, поради "приетите през септември нови правила за офшорните структури ", показаха от Европейски Съюз. Държавата в Персийския залив не начислява корпоративни налози, което я прави допустима цел за компаниите, които се стремят да избегнат заплащането на налог в страните, където фактически работят.

Европейски Съюз не прибавя автоматизирано страни, които не начисляват налог - знак за данъчно леговище - в своя черен лист, само че блокът изиска от ОАЕ да вкара правила, които да разрешат на фирмите с действителна икономическа активност да бъдат включени, с цел да понижат рисковете от укриването на налози.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР