Финансовите министри и централните банкери от седемте индустриално развити държави

...
Финансовите министри и централните банкери от седемте индустриално развити държави
Коментари Харесай

Страните от Г-7 готвят нов цифров данък

Финансовите министри и централните банкери от седемте индустриално развити страни (Г7) дадоха обещание в четвъртък да дефинират очертанията на нов дигитален налог до януари 2020-а година, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

Новият налог ще се основава на цифровото (дигиталното), а освен на физическото наличие, съгласно обобщение на полемиките, оповестени в четвъртък.

Преразпределянето на облагите сред страните ще зависи от каузи на приходите на фирмите, които идват от цифровите артикули и услуги.

Предложението за нов дигитален налог обаче няма да включва съответна уговорка, ориентирана към огромните софтуерни компании, което е огромен мотив на угриженост от страна на формалните представители на Съединени американски щати, участвали на срещата на Г-7.

Финансовите министри обявиха, че се надяват да завършват налога под егидата на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) до края на идната година.

Висши чиновници от централните банки на Г-7, Международният валутен фонд (МВФ), Банката за интернационалните разплащания (BIS) и Институтът за финансова непоклатимост (FSI) също по този начин показаха отчет, в който се акцентират рисковете, свързани с криптовалути и в частност плана на " Facebook " за цифровата валута " Либра ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР